Alumiinium(Al)-ühendid

Väljalaske kuupäev:2022-08-26

Ühendid

Tavaliselt on alumiinium trivalentne. Kõrgematel temperatuuridel on siiski valmistatud mõned gaasilised monovalentsed ja bivalentsed ühendid (AlCl, Al2O, AlO). Alumiiniumis on kolme välimise elektroni konfiguratsioon selline, et mõnes ühendis (nt kristalliline alumiiniumfluoriid [AlF3] ja alumiiniumkloriid [AlCl3]) on paljas ioon, Al3+Teadaolevalt esineb nende elektronide kadu. Al3 moodustamiseks vajalik energia+ioon on aga väga kõrge ja enamikul juhtudel on alumiiniumi aatomil energeetiliselt soodsam moodustada kvalentseid ühendeid sp2 hübridiseerimise teel, nagu boor. Al3+iooni saab stabiliseerida hüdratsiooniga ja oktaedriline ioon [Al(H2O)6]3+esineb nii vesilahuses kui ka mitmes soolas.

 images (1).jpg

Paljudel alumiiniumiühenditel on olulised tööstuslikud rakendused. Alumiinium, mis esineb looduses korundina, valmistatakse suurtes kogustes ka kaubanduslikult kasutamiseks alumiiniummetalli tootmiseks ning isolaatorite, süüteküünlate ja mitmesuguste muude toodete tootmiseks. Kütmisel arendab alumiiniumoksiid poorse struktuuri, mis võimaldab tal adsorbeerida veeauru. Seda alumiiniumoksiidi vormi, mida kaubanduslikult tuntakse aktiveeritud alumiiniumoksiidina, kasutatakse gaaside ja teatud vedelike kuivatamiseks. Samuti toimib see kandjana erinevate keemiliste reaktsioonide katalüsaatorite jaoks.

 

Anoodiline alumiiniumoksiid (AAO), mida tavaliselt toodetakse alumiiniumi elektrokeemilise oksüdatsiooni kaudu, on nanostruktureeritud alumiinium-väga unikaalse struktuuriga materjal. AAO sisaldab silindrilisi poore, mis pakuvad erinevaid kasutusviise. See on termiliselt ja mehaaniliselt stabiilne ühend, olles samas optiliselt läbipaistev ja elektriline isolaator. AAO pooride suurust ja paksust saab hõlpsasti kohandada, et sobida teatud rakendustega, sealhulgas toimides materjalide sünteesimiseks nanotorudeks ja nanovardaks.

 images (2).jpg

Teine oluline ühend on alumiiniumsulfaat, värvitu sool, mis saadakse väävelhappe toimel hüdratatud alumiiniumoksiidile. Kaubanduslik vorm on hüdreeritud kristalliline tahke aine keemilise valemiga Al2(SO4)3. Seda kasutatakse laialdaselt paberi tootmisel värvainete sideainena ja pinnatäiteainena. Alumiiniumsulfaat kombineerib ühevalentsete metallide sulfaatidega, et moodustada hüdratatud topeltsulfaate, mida nimetatakse alumiiniumsulfaatideks. Valemi MAl(SO4)2 ·12H2O kahekordsed alumiiniumsoolad (kuse M on üksiklaetud katioon nagu K+), sisaldab ka Al3+ioon; M võib olla naatriumi, kaaliumi, rubiidiumi, tseesiumi, ammooniumi või talliumi katioon ja alumiinium võib olla replake d erinevate muude M3-dega+ioonidNäiteks gallium, indium, titaan, vanaadium, kroom, mangaan, raud või koobalt. Kõige olulisem sellistest sooladest on alumiiniumkaaliumsulfaat, tuntud ka kui kaaliumalumiinium või kaaliumalumiinium. Nendel vilistlastel on palju rakendusi, eriti ravimite, tekstiili ja värvide tootmisel.Gaasilise kloori reaktsioon sulaalumiiniummetalliga toodab alumiiniumkloriidi; Viimane on kõige sagedamini kasutatav katalüsaator Friedel

 

Käsitöö reaktsioonid-st sünteetilised orgaanilised reaktsioonid, mis on seotud mitmesuguste ühendite, sealhulgas aromaatsete ketoonide ja antrokinooni ning nende derivaatide valmististega. Hüdratatud alumiiniumkloriid, tuntud kui alumiiniumklorohüdraat, AlCl3 ∙ H2O, mida kasutatakse paikse higistamisvastase aine või keha deodorandina, mis toimib poore kitsendamise teel. See on üks mitmest kosmeetikatööstuses kasutatavast alumiiniumisoolast.Alumiiniumhüdroksiidi Al(OH)3 kasutatakse kangade veekindlakstegemiseks ja mitmete muude alumiiniumühendite tootmiseks, sealhulgas soolade, mida nimetatakse aluminaatideks, mis sisaldavad AlO-d − 2 grupp. Vesinikuga moodustab alumiinium alumiiniumhüdriidi AlH3, polümeerse tahke aine, millest saadakse tetrohüdroaluminaadid (olulised redutseerivad ained). Liitiumalumiiniumhüdriidi (LiAlH4), mis moodustub alumiiniumkloriidi ja liitiumhüdriidi reaktsioonis, kasutatakse laialdaselt orgaanilises keemiasNäiteks aldehüüdide ja ketoonide vähendamine vastavalt primaarseks ja sekundaarseks alkoholiks.

 images (3).jpg

 


Saatke sõnum sellele tarnijale

  • Et:
  • MiXiao Tech
  • *Sõnum:
  • Minu meiliaadress:
  • Telefon:
  • Minu nimi:
Ole ettevaatlik:
Saatke pahatahtlikku kirja, teatati korduvalt, külmutaks kasutaja
See tarnija võtab ühendust 24 tunni jooksul.
Selle toote kohta pole praegu päringuid.
top